Festivalul ,,Zilele Creangă- parteneriat literar-artistic

Postat : 18.06.2017
În data de 28 februarie 2017, în incitaBibliotecii Naționale ,, Ion Creangă’’ , a avut loc un eveniment consacrat comemorarii a 180 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă.  Un grup de elevi ai Liceului Teoretic ,,Gh. Asachi’’(Albu Nina, Lupașcu Paula, Lari Alexandru, Coroban Cosmin, Țurcanu Paula, Manole Ioana, Jacotă Leonardo), îndrumați de doamnele profesoare: Grubîi Lidia, Hăbășescu Elvira și Vrabie Cristina,  au participat la parteneriatul liber- artistic ,, Ion Creangă- expresia subtilei esențe umane’’, în cadrul Festivalului ,, Zilele Creangă,’’ editia a VII-a.

Evenimentul, coordonat de domnul Ghicov Adrian, ( doctor, confernțiar universitar) a fost structurat în 3 probe, ce includea: Salutul crengian pentru cititorul de astăzi;  Filmul-Un popas in cimpul activitatii lui Ion Creanga;  Parada personajelor crengiene; în desfasurarea căruia au participat echpele din Liceul Teoretic ,,Gh. Asachi’’ și  din Liceul Teoretic ,, Dante Aligheri’’.

În cadrul primei probe, elevii au prezentat  un Salut crengian, adresat cititorului de astăzi și au comentat emblema echipei. Invitații de onoare ai acestei activitaț: Balaban Claudia, Talpalaru Valentin și Creangă Caia Olguța au apreciat efortul elevilor. A doua probă a continuat cu prezentarea filmului si cu o scurtă descriere a acestuia. Cea de a treia probă a fost una spectaculoasă, întrucît elevii s-au deghizat în personaje din basme și povești cunoscute și au oferit publicului un spectacol inedit. La sfîrșitul activității,  invitații de onoare au ținut cîte un discurs, evidențiind importanta operei lui I.Creangă și apreciind prezentările elevilor.

 Participanții au fost apreciați pentru munca depusă cu seturi de cărți și diplome de participare.

 Grubîi Lidia, profesoară de limba și literatura română